Samodzielnie zrobione bułki smakują o wiele lepiej

   25 września 2017 r. uczniowie z klasy II, IIIA i IIIB wraz z wychowawcami: Krystyną Grzegorczyk, Elżbietą Kucharską oraz Elżbietą Zbróg udali się do pobliskiej piekarni w Adamowie.

Dzieci miały okazję poznać w praktyce proces wytwarzania chleba. Uważnie obserwowały co pokazywał i opowiadał właściciel piekarni pan Rafał Guldziński.

Pani Ela udzieliła kilku cennych wskazówek.

Następnie uczniowie samodzielnie formowali ciasto na bułeczki.

Wychowawczyniom wyrabianie bułeczek sprawiło wiele radości 🙂

Wszyscy z niecierpliwością  czekali na degustację.

Po upieczeniu zachwycali się smakiem i zapachem swoich bułeczek.

Bardzo dziękujemy właścicielom piekarni
za serdeczne przyjęcie i gościnę
oraz za smaczne rogale i bułeczki.

Dzieci doszły do wniosku, że praca w piekarni nie należy do łatwych.

Niektórzy uczniowie wykazali jednak predyspozycje do tego zawodu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *