PODPROGRAM 2017 – efekty

  1. Stowarzyszenie Krzewienia Kultury „SMYKOVIA” z terenu województwa świętokrzyskiego przy współpracy Kieleckiego Banku Żywności realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 460 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa świętokrzyskiego
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

– 22.130,60 ton żywności;

– 1840 paczek żywnościowych;

  1. W ramach Podprogramu 2017 dla 460 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono dwa warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
  • Kulinarne -2 spotkania dla 49 uczestników
  • Niemarnowanie żywności – 2 spotkania dla 49 uczestników

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *