Dnia 23 lutego dzieci z zerówki pod opieką wychowawczyni p. Marii Zbróg , p. Aleksandry Kałmuk i p. Agnieszki Stachery, wybrały się na wycieczkę do piekarni w Adamowie.
Celem wycieczki było poznanie zawodu piekarza oraz zapoznanie się z etapami wypieku chleba i poznanie produktów do wyrobu pieczywa. Dzieci miały okazję zobaczyć maszyny, które pomagają w pracy piekarzowi. Największą radość sprawiła im możliwość wykazania się zdolnościami artystycznymi w trakcie samodzielnego wykonania bułeczek, rogalików , zaplataniu chałek, czy też innych wytworów według własnego pomysłu. Miały również okazję zobaczyć wielki piec do wypieku chleba i z pomocą piekarza wsadzić gotowe bochenki do pieca.
A ponieważ był to tłusty czwartek, zostaliśmy poczęstowani przepysznymi pączkami. Dzieci wróciły bardzo zadowolone i pełne wrażeń. Również w naszej szkole z okazji tłustego czwartku pani dyrektor Beata Janiszewska zakupiła pączki dla uczniów całego Zespołu Szkół.
Serdecznie dziękujemy właścicielowi piekarni p. Rafałowi Guldzińskiemu za możliwość zorganizowania bardzo ciekawej i pouczającej wycieczki.