25 września 2017 r. uczniowie z klasy II, IIIA i IIIB wraz z wychowawcami: Krystyną Grzegorczyk, Elżbietą Kucharską oraz Elżbietą Zbróg udali się do pobliskiej piekarni w Adamowie.
Dzieci miały okazję poznać w praktyce proces wytwarzania chleba. Uważnie obserwowały co pokazywał i opowiadał właściciel piekarni pan Rafał Guldziński.
Pani Ela udzieliła kilku cennych wskazówek.
Następnie uczniowie samodzielnie formowali ciasto na bułeczki.
Wychowawczyniom wyrabianie bułeczek sprawiło wiele radości 🙂
Wszyscy z niecierpliwością czekali na degustację.
Po upieczeniu zachwycali się smakiem i zapachem swoich bułeczek.
Bardzo dziękujemy właścicielom piekarni
za serdeczne przyjęcie i gościnę
oraz za smaczne rogale i bułeczki.
Dzieci doszły do wniosku, że praca w piekarni nie należy do łatwych.
Niektórzy uczniowie wykazali jednak predyspozycje do tego zawodu.